Telescop SkyWatcher 203/1000 NEQ5 GoTo


Telescop SkyWatcher 203/1000 NEQ5 GoTo
pe stoc

Livrare GRATUITA!

Telescop SkyWatcher 203/1000 NEQ5 GoTo

Produse Pret
Telescop Newton SkyWatcher 203/1000 NEQ5 GoTo Advanced (EXPLORER-200P SynScan)4895 Ron
Telescop Newton SkyWatcher 203/1000 W NEQ5 GoTo Advanced (EXPLORER-200P SynScan)5180 Ron

Dupa parerea noastra dimensiunea de 203/1000 este cea mai potrivită pentru observarea obiectelor DeepSky. Un telescop atat de mare sferelor largi va descompune multimea si nu ne va proiecta o structura granuloasa. Galaxiile M81-82 nu sunt doar niste pete, ci, în cazul unui cer senin, vom putea observa chiar si inomogenitatile lor. Luminozitatea de f/5 face ca telescopul sa devina un instrument potrivit pentru fotografiere. Focuserul de precizie, stabil din metal este dotat cu un diametru interior de 2 toli, astfel se poate completa cu corector de coma sau cu accesorii masive potrivite pentru un focuser de 50,8 mm. Corectorul de coma este utilizat pentru telescoape Newton cu o focalizare mai scurta, în cazul în care distorsiunea de pe marginea imaginii ne deranjeaza. Acest lucru din punct de vedere vizual poate fi omis, însa din punct de vedere fotografic, poate asigura o corectie semnificativa în calitatea imaginii, mai ales la marginile acesteia! Noi va recomandam corectorul Synta, care se potriveste cu focuserul de 2 toli (50,8 mm) si asigura totodata cea mai buna calitate din aceasta categorie cu ajutorul unui filet de 48 mm.

Setarea opticii, cu șuruburile din spatele telescopului permite o colimare fără unelte, rapidă și ușoară, în cazul în care devine necesară după un drum denivelat (literalmente). (Pentru ușurarea ajustărilor recomandăm un laser de colimare sau un ocular de colimare).

Parerea cumparatorului (Munzlinger Attila): "Da! f/5 deja e ceva! Primul lucru care m-a surprins este luminozitatea câmpului vizual, cu detalii pe care nu le-am văzut la refractorul f/8. Al doilea lucru care m-a surprins, dar din păcate neplăcut este focala care se găsește la 20 mm de la gura focalizatorului Cryford. Acest lucru face imposibilă atașarea oricărui tip de prismă sau oglindă, nici chiar al celui mai simplu flip-mirror, ceea ce face foarte obositor fotografierea cu acest tub. Dacă folosesc un aparat foto, mai văd câte ceva în cautătorul vizual, dar un CCD deja mă plasează în sfera imposibilului. Nu contează! Raportul preț/calitatea imaginii mă consolează din plin. Fotografiile captate prin acest tub sunt foarte bune, mai ales cu un corector de planeitate, cu care poți să folosești  total câmpul vizual. Fără corector stelele din periferia câmpului nu mai sunt punctiforme și astfel trebuie tăiate la prelucrare.
Colimarea: dacă folosesc tubul pe teren, trebuie colimat la fiecare montare, transportul decolimează tubul de fiacare dată. Așa este Newtonul! Merită investit într-un colimator laser, altfel dacă ajungi pe teren după înserare, poți să uiți fotografierea. Daca tubul stă pe stâlpul din beton din curte, nu mai trebuie colimat de fiecare dată."
"In urmă cu jumătate de an am achiziționat o montură EQ6 GOTO și un telescop Newtonian Skywatcher 200/1000 cu scopul bine definit de astrofotografie. Cochetez de mult timp cu această disciplină, am încercat să pozez cu o montură EQ3 și un refractor 120/1000 dar am epuizat rapid capaciatea acestui echipament din urmă.
Prima impresie, chiar la despachetare, a fost dat de robustețea monturii și a trepiedului, o robustețe care îm-i sugerează încredere, dar care din păcate situează aparatura la limita portabilității. În ciuda greutății considerabile este ușor de montat și de demontat pe teren și suportă foarte bine transportul. Alinierea polară însă necesită un pic de antrenament și nu în ultimul rând forță musculară. Cu timpul te obișnuiești.

Funcționare monturii m-a surprins foarte plăcut: este silențios, rapid și precis, poate un pic mai zgomotos pe axa de declinație. Mișcarea manuală se poate efectua în opt trepte de viteză, nu are timp de așteptare  și nici joc.

Descrierea tehnică a aparaturii spune că montura suportă o greutate de 25 kg. Acest lucru se referă la greutatea tubului (sau a tuburilor) plus cea a contragreutăților. Am încercat să mai forțez un pic nota peste 25 kg, atașând tuburi și scule în plus, dar montura începe să patineze și nu mai funcționează alinierea automată. Merită să ne cântărim in prealabil tuburile și sculele de atașat, pentru că suprasolicitarea monturii duce rapid la uzura roților dințate și a servomotoarelor.

Alimentarea monturii necesită 12 volți și în jur de 1200 miliamperi la o sarcina totala de 20 kg (Newtonul cu toate accesoriile, aparatul foto și contragreutăți). Dacă se crește sarcina se ridică și pofta monturii, la 25 kg poate ajunge pînă la 1800-2000 miliamperi. Este bine de știut la procurarea unității de alimentare! Dacă alimentarea este insuficientă clipește LED-ul roșu de pe montură iar unitatea de comandă GOTO ne avertizează cu sintagma „alignment failed”. Alimentarea pe teren se poate rezolva cu ajutorul unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii, dar atenție, trebuie să vă procurați un cablu mult mai lung decât cea din dotarea monturii. Montura vine cu un cablu de cca 3 metri care nu ajunge nicicum, am încercat în fel și chip dar nu am reușit. Dacă alimentați montura de pe acumulatorul mașinii, este bine să porniți la fiecare jumătate de oră motorul, altfel riscați să omorâți bateria. Cea mai bună metodă de alimentare rămâne totuși un Power Tank de 10-15 Ah.

Dacă se aliniază polar cât se poate de bine, și se antrenează la eroarea periodică, montura permite fotografii bune până la 90-120 secunde. Peste 120 secunde apare driftingul în imagine, chiar dacă stai pe cap."

Principalele avantaje ale comenzii GoTo SynScan:
- poziționarea către 14 mii de obiecte cerești sau efectuarea uneu excursii stelare;
- precizia funcției GoTo este sub un minut de arc, montura pot fi învățat la corecția erorilor periodice;
- motoare pas cu pas de 1,8 grade cu 64 de intervale;
- viteza maximă de poziționare 3,4 grade/secundă (800 de ori viteza stelară);
- pentru conducere fotografică putem alege dintre vitezele de 0,25x, 0,5x, 0,75x și 1x viteza stelară;
- baza de dată conține cataloagele complete de Messier, NGC respectiv IC, Soarele, Luna, planetele, etc.;
- atașabil la calculator (cu software adecvate)
- prin internet se face update-uri

De ce să alegeți telescoape SKYWATCHER?
- Deoarece aveți garanție de 5 ani!
- În rândul telescoapelor similare pe piața românească, SkyWatcher reprezintă calitatea cea mai înaltă.
- Cel mai mare sortiment de instrumente astronomice și accesorii.
- Cea mai bună calitate de optica!
- Nu sunt jucării din plastic. Toate sunt construite din materiale superioare.
- Pachetele telescoapelor conțin piese necesare (două oculare din sticla, căutător cu optică din sticlă, trepied, tavă pentru accesorii etc.).
- Toate componentele optice sunt testate.

Seviciile noastre:
- va ajutam alegerea telescopului in proportie de cerinte si bugetul clientului.
- va asiguram transportul in buna conditie.
- dupa cumparare va ajutam (dupa cerinte) la montarea si folosirea telescoapelor. 
- la fiecare telescop SkyWatcher termeni de garantie este 5 ani.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Caracteristici:
-Tip: telescop Newton - Black Diamond
- Obiectiv: 203 mm, parabolic
- Distanta focala: 1000 mm
- Oglinda secundara: 46mm
- Raport focal: f/5
- Magnitudine stelara: 14
- Rezolutie (arcsec.): 0,6
- Marire teoretica maxima: 400X
Montura:
- Montura: ecuatoriala germana NEQ5 GoTo
- Control miscare: GoTo
- Trepied: otel reglabil 70-119 cm
Accesorii incluse:
- Oculare: Super PL 25mm(40x) si 10 mm(100x)
- Cautator: 9x50 SpringLoad
- Tip focuser: Crayford 2”
- Diametrul focalizatorului: 2" cuadaptor 1,25"
- Piggyback: da
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutati: 2x5kg
- Greutate: 29kg
- Alte accesorii: software planetariu, manual de utilizare inlimb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
40x: cu ocular de 25mm
100x: cu ocular de 10mm


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook