Montura NEQ6 GoTo (SynScan)


Montura NEQ6 GoTo (SynScan)
pe stoc

Livrare gratuita!

Montura NEQ6 GoTo (SynScan)

Produse Pret
Montura Skywatcher NEQ6 PRO GoTo (SynScan)6585 Ron
Monturile SkyWatcher NEQ6 Syntrek și PRO GoTo sunt identice cu echipamentul de bază al monturii EQ6.  Diferențele, în afară de culoare, sunt constituite de sistemul de motorizare (electronica, motoarele, mecanismul de transmitere).

Din punct de vedere mecanic este exact la fel cu modelul Syntrek, diferența constă în faptul că beneficiază de telecomanda cea mai nouă SynScan GoTo, cu ajutorul căruia căutarea automată se desfășoară fără ajutorul unui calculator datorită bazei de date încorporată.

Acest model are în dotare cea mai recentă telecomandă SynScan GoTo, cu ajutorul căreia căutarea automată se desfășoară fără ajutorul unui calculator datorită bazei de date încorporată. Telecomanda are în memorie poziția a 42900 obiecte, în afară de cataloagele Messier, NGC și IC mai putem regăsi și alte obiecte Deep Sky, multe stele duble și variabile, respectiv poziția stelelor mai luminoase. După o calibrare corectă trebui să introducem numai datele obiectelor din catalog și poziționarea se face automat.   

În afară de funcțiile enumerate sus, mai avem o colecție de funcții încorporate. De exemplu, dacă nu știm ce obiecte sunt vizibile la un moment dat pe cer, cu ajutorul funcției "guided tour" (călătorie cu ghid) telecomanda ne ghidează între obiecte, ne recomandă și ne arată obiectele cele mai spectaculoase. Telecomanda ne ajută și la poziționarea precisă pe steaua polară, ne comunică și datele exacte despre steaua Polaris. Tot cu ajutorul telecomenzii putem să ne uităm la tensiunea curentului folosit (important dacă alimentăm sistemul de pe acumulator), respectiv la temperatura ambiantă.
La astrofotografie ne ajută la ajustarea precisă a compensării jocului mort, posibilitatea reglării fine a vitezei de corecție (0,125-1x viteză stelară), și poate să învețe corectarea erorii periodice (PEC).
Memoria telecomenzii poate fi împrospătată de pe Internet, astfel dispunem întotdeauna de baza de date cea mai recentă.

Montura funcționează cu 12V DC, și poate fi alimentat cu ajutorului unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii (cablu inclus în pachet), opțional de pe acumulator, sau de pe adaptor de rețea (sursă cu 5A).
Parerea cumparatorului (Munzlinger Attila): "In urmă cu jumătate de an am achiziționat o montură EQ6 GOTO și un telescop Newtonian Skywatcher 200/1000 cu scopul bine definit de astrofotografie. Cochetez de mult timp cu această disciplină, am încercat să pozez cu o montură EQ3 și un refractor 120/1000 dar am epuizat rapid capaciatea acestui echipament din urmă.
Prima impresie, chiar la despachetare, a fost dat de robustețea monturii și a trepiedului, o robustețe care îm-i sugerează încredere, dar care din păcate situează aparatura la limita portabilității. În ciuda greutății considerabile este ușor de montat și de demontat pe teren și suportă foarte bine transportul. Alinierea polară însă necesită un pic de antrenament și nu în ultimul rând forță musculară. Cu timpul te obișnuiești.

Funcționare monturii m-a surprins foarte plăcut: este silențios, rapid și precis, poate un pic mai zgomotos pe axa de declinație. Mișcarea manuală se poate efectua în opt trepte de viteză, nu are timp de așteptare  și nici joc.

Descrierea tehnică a aparaturii spune că montura suportă o greutate de 25 kg. Acest lucru se referă la greutatea tubului (sau a tuburilor) plus cea a contragreutăților. Am încercat să mai forțez un pic nota peste 25 kg, atașând tuburi și scule în plus, dar montura începe să patineze și nu mai funcționează alinierea automată. Merită să ne cântărim in prealabil tuburile și sculele de atașat, pentru că suprasolicitarea monturii duce rapid la uzura roților dințate și a servomotoarelor.

Alimentarea monturii necesită 12 volți și în jur de 1200 miliamperi la o sarcina totala de 20 kg (Newtonul cu toate accesoriile, aparatul foto și contragreutăți). Dacă se crește sarcina se ridică și pofta monturii, la 25 kg poate ajunge pînă la 1800-2000 miliamperi. Este bine de știut la procurarea unității de alimentare! Dacă alimentarea este insuficientă clipește LED-ul roșu de pe montură iar unitatea de comandă GOTO ne avertizează cu sintagma „alignment failed”. Alimentarea pe teren se poate rezolva cu ajutorul unui cablu de alimentare de la bricheta mașinii, dar atenție, trebuie să vă procurați un cablu mult mai lung decât cea din dotarea monturii. Montura vine cu un cablu de cca 3 metri care nu ajunge nicicum, am încercat în fel și chip dar nu am reușit. Dacă alimentați montura de pe acumulatorul mașinii, este bine să porniți la fiecare jumătate de oră motorul, altfel riscați să omorâți bateria. Cea mai bună metodă de alimentare rămâne totuși un Power Tank de 10-15 Ah.

Dacă se aliniază polar cât se poate de bine, și se antrenează la eroarea periodică, montura permite fotografii bune până la 90-120 secunde. Peste 120 secunde apare driftingul în imagine, chiar dacă stai pe cap."

Prezentarea monturilor ecuatoriale SkyWatcher GoTo PRO

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Caracteristici:
- Tip: montura ecuatoriala germana
- Controlul miscarii: sistem GoTo, baza de date cu 42 900 obiecte
- Sarcina maxima: 18-20kg
- Motorizare: inclusa RA si DEC
- Posibilitate de aliniere: pe 1, 2 sau 3 stele
- Posibilitate de definire: 25 de obiecte si coordonate
- Viteza maxima: 3.4 grade/secunda
- Trepied: otel, reglabil
- Contragreutati: 2 bucati (5,1kg/buc)
- Luneta aliniera polara: da
- Suport pentru accesorii: da
- Mufa pentru autoguiding: da
- Control prin PC (RS 232): da
- Actualizare prin internet: da
- Greutate: 36kg
- Alte: software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook