Dobson SkyWatcher 203/1200


Dobson SkyWatcher 203/1200
pe stoc

Livrare gratuita!

Dobson SkyWatcher 203/1200

Produse Pret
Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex (Capella-8)1860 1748.4 Ron
Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex (Capella-8) + ocular Planetary 4mm2115 1988.1 Ron
Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex (Capella-8) + filtru neutru1930 1814.2 Ron
Dobson SkyWatcher 203/1200 Pyrex (Capella-8) + filtru solar si filtru neutru2070 1945.8 Ron

Telescopul Dobson clasic de la SkyWatcher are un obiectiv de 203mm, cu un raport preț/calitate excelent.

Modelul cu 203 de mm ne arată foarte multe obiecte, vizual putem ajunge până la limita de 14 magnitudini, astfel pe un cer întunecat putem observa detalii fine în galaxii (ex. spiralele), și vedem detalii fine și în nebuloasele mai strălucitoare. Este un instrument excelent și pentru observații Lunare și planetare, într-o noapte cu atmosferă clară putem observa detalii senzaționale de pe planete și detalii fine pe suprafața Lunii, dar îl putem folosi și la separarea stelelor duble cu o proximitate mare, datorită opticii prelucrate precis și a diametrului de 20cm.

Review Sky-Watcher Dobson 8’’
"Dobsonul de 8’’ de la Sky-Watcher a fost primul meu instrument capabil să îmi satisfacă nevoile de astronom amator. Acest telescop este foarte popular în rândul astronomilor amatori și nu mă mir de ce : este ușor de folosit și are performanțe excelente pentru prețul său. Fiind un telescop de tip reflector, are nevoie de mai multă atenție decât unul refractor, dar avantaje mari sunt apertura, simplitatea și lipsa aberațiilor cromatice (eventualele aberații cromatice care apar sunt din cauza ocularelor sau celorlalte elemente optice).

Asamblarea : Dacă sunt urmărite instrucțiunile, nu e dificil. Nu are multe componente. Atunci când asamblezi montura, este bine să strângi acel șurub principal nici chiar mult, nici prea puțin, destul cât montura să se miște ușor. Mânerul cu rulmenți e bine să fie pus pe partea tubului pe care scrie SkyWatcher (partea stângă). Capacele trebuie puse mereu (atunci când nu e folosit telescopul), praful nu e prea prietenos cu optica.

Montura : Nu vei avea multe probleme cu ea, fiind atât de simplă. Nu se miscă mai mult decât vrei. Este solidă și tubul optic e în siguranță. E de preferat ca montura să nu fie plasată pe ciment (dacă este în pantă), pe  gheață sau placaje (o suprafață în plus poate proteja montura de noroi, de exemplu, dar la rotirea telescopului, montura își schimbă drastic poziția pe suprafața pusă, mai ales lemn sau placaj).

Tubul optic : Monocrom, arătos, simplist. Oglinda are un diametru de 203mm, ceea ce e suficient pentru observații astronomice serioase. Focuserul Crayford îmi place foarte mult (se pot folosi oculare pe 1,25’’ sau 2’’), având și posibilitatea de a se mișca mai fin sau a se bloca, după dorință. Oglinzile sunt colimate, în general, la livrare, așa că nu este nevoie să vă stresați prea mult.

Luneta cautătoare : Cu apertura de 50mm, luneta cautătoare are puterea de mărire de 9x. Este foarte utilă și esențială la observații astronomice. Fără ea, căutarea obiectelor ar fi un adevărat chin. Unele telescoape vin, deseori, cu lunete căutătoare de proastă calitate. În cazul acestui telescop, luneta căutătoare este una excelentă (îmi e foarte utilă mai ales la observațiile DeepSky). Trebuie reglată cât mai fin și focalizată (rotind capul lunetei) pentru performanțe bune.

Ocularele : Ocularele din dotarea telescopului sunt un minim pentru  observații astronomice. Ocularul de 25mm vă asigură o putere de mărire de 48x iar cel de 10mm, o putere de mărire de 120x. Cu timpul, este bine să investiți în oculare superioare. Recomand Plossl și Super Plossl, raportul preț-calitate este bun.

Mânerele de tensiune : Acele două mânere negre care sunt montate în dreapta și stânga monturii sunt o invenție cu care se laudă Sky-Watcher. Chiar sunt bune și își fac treaba.

Performanțe : Limita teoretică utilă pentru acest telescop  este de 406x, limită la care am ajuns. La Lună și planete este nevoie de o putere de mărire mai mare decât la DeepSky, detaliile  sunt mai restrânse. Un ocular cu focala de 6mm vă asigură 200x, suficient pentru o calitate bună a imaginii. Dacă doriți mai mult, puteți cumpăra oculare cu focala mai mică, dar este de menționat că atmosfera trebuie să fie calmă și curată pentru ca telescopul să își poată atinge performanțele sale. La DeepSky se pot face observații astronomice frumoase cu cele două oculare din dotare.

Sfaturi :
Colimați bine telescopul dacă aveți experiență și timp. Capacele să fie la locul lor când telescopul nu este folosit. Plasați telescopul pe o suprafață în care picioarele monturii pot intra puțin (cum ar fi iarba) sau o suprafață plată. Accesoriile sunt foarte importante, calitatea imaginii este direct proporțională cu calitatea accesoriilor (mai ales oculare). Performanțele adevărate ale telescopului se pot atinge doar dacă telescopul este bine colimat, ocularele sunt bune, oglinzile nu sunt prea prăfuite și cerul este negru (+seeing bun).

Ce puteți observa : Luna (atenție, detaliile sunt incredibile), Mercur, Venus (cu faza sa), Marte (detalii la suprafață și calotele polare), Jupiter (sateliții săi și detalii frumoase în atmosferă), Saturn (inelul, câțiva sateliți și diviziunea Cassini, eventual furtuni în atmosferă), Uranus, Neptun și sute de obiecte DeepSky. Cu un filtru solar, se  pot observa petele solare și granulatia. Nu este un telescop prea potrivit pentru observații terestre. Stația Spațială Internatională panourile solare prin telescop, doar că este mai dificilă de urmărit. Cometele sunt obiecte foarte interesante de observat și studiat,  instrumentul fiind potrivit. Asteroizii nu sunt o problemă (cei mai luminoși). La fel și unele planete pitice.

Pentru mine, Dobsonul de 8’’ este cel care mi-a salvat pasiunea și m-a ajutat să o dezvolt. Am făcut o mulțime de observații astronomice cu el și nu credeam că un telescop îmi poate schimba atât de radical viziunea asupra Universului. Telescop-Expert m-a ajutat să am telescopul dorit și mi-a inspirat multă încredere. "

Review realizat de Gaman Gabriel (Poduri, Bacău)

De ce să alegeți telescoape SKYWATCHER?
- Deoarece aveți garanție de 5 ani!
- În rândul telescoapelor similare pe piața românească, SkyWatcher reprezintă calitatea cea mai înaltă.
- Cel mai mare sortiment de instrumente astronomice și accesorii.
- Cea mai bună calitate de optica!
- Nu sunt jucării din plastic. Toate sunt construite din materiale superioare.
- Pachetele telescoapelor conțin piese necesare (două oculare din sticla, căutător cu optică din sticlă, trepied, tavă pentru accesorii etc.).
- Toate componentele optice sunt testate.

Manualul de utilizare in limba engleza se poate descarca de aici.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Caracteristici:
- Tip: reflector cu oglinda parabolic
- Obiectiv: 203 mm Pyrex
- Distanta focala: 1200 mm
- Oglinda secumdara: 47mm
- Rezolutie (arcsec.): 0,56
- Raport focal: f/5,9
- Magnitudine stelara: 14,2
- Marire teoretica maxima: 406X
Montura:
- Montura: Dobson
- Control miscare fina: Altitudine, Azimut
- Trepied: -
Accesorii incluse:
- Oculare: Super 10 mm(120x) si 25 mm(48x)
- Cautator: 9x50 SpringLoad
-Tip focuser: Crayford 2”
- Diametrul focalizatorului: 2" cuadaptor 1,25"
- Piggyback: nu
- Tava pentru accesorii: da
- Contragreutate: nu
- Greutate ambalat: 23 kg
- Alte: software planetariu, manual de utilizare in limb. rom., cert. de garantie
Puteri de marire obtinute cu ocularele:
48x: cu ocular de 25mm
120x: cu ocular de 10mm


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook