Binoclu Lacerta Elite 10x42


Binoclu Lacerta Elite 10x42
pe stoc

Livrare GRATUITA

Binoclu Lacerta Elite 10x42

Produse Pret
Binoclu Lacerta Elite 10x42910 Ron

Aceste binocluri au fost construite cu prizma de inalta clasa si sunt de calitate o superioara. Cu cele trei prizme de inalta clasa stil acoperis, umplute cu azot, rezistente la apa, in total are 14 cm lungime, este foarte usor si ne da o imagine de o claritate extraordinara. Toate suprafetele sunt acoperite fully  multi coated. Este reglabil pentru diferite dioptrii. In campul vizual foarte mare este foarte mica distorsiunea imaginii, iar maginea este foarte clara. Acest binoclu este adresat celor care sunt iubitori de natura si pentru iubitorii de  vantoare. Aparatoarea pentru ocular este prins de binoclu cu un inel de cauciuc care se poate detasa daca este nevoie.

- tremeni de garantie 3 ani.

Review binoclu Lacerta Elite 10x42
(Dorin Angelescu - Bucuresti)

1- PREZENTARE GENERALA
Un binoclu modern. Probabil sa dorit un fel de VIP al seriei Elite. Intr-o oarecare masura as putea spune ca planul celor de la Lacerta a reusit. Originala sau nu, forma binoclului este foarte frumoasa, cu linii de trecere suple, imbinari elegate de parti colorate diferit dar cu gust, capace ergonomice si plasate astfel incat sa nu prea poti sa le pierzi, inscriindu-se in linia unui binoclu de calitate care are si o greutate, cel putin din punctul meu de vedere, optima observatiilor din mana. Binenteles ca discutam si de asta data de un binoclu produs in China, desi acum pe corpul lui nu mai intalnim nici serial, nici “Made in China”.
2- ISTORIC
Nu este un binoclu cu “istoric”, fiind probabil una din emisiile cele mai noi Lacerta.
3- MECANICA
Mecanica este specifica binoclurilor Lacerta, ferma, cu mentinerea regaljelor si cu posibilitati foarte fine de reglaj. Pentru acest model a fost adoptata metoda reglajului central dual. Respectiv butonul de rglaj central poate fi tras in sus , moment in care se cupleaza pe reglajul de dioptrii. Dupa reglarea dipotrii (se face tot pe tubul drept), butonul de reglaj central se apasa in jos si ramane in pozitia de reglare focus central. Un mare avantaj, deoarece acum cu acest system avem posibilitatea reglarii extreme de fine si precise a dioptrilor. Dezavantaj, caci asa cum ziceam in lumea binoclurilor nu exista “perfect”, este faptul ca butonul de reglaj central are in partea din fata carnea mai subtire si flambeaza atingand mecanismul interior si producand frecare daca se face reglarea de focus in partea din fata a butonului. Recomand sa tineti degetele de “reglaj” pe jumatatea din spate a butonului de focus (partea spre oculare). Departe de a fi un neajuns, totusi acest fenomen exista, nu stiu daca nu cumva chiar sa ma enerveze pe mine (eu de obicei folosesc o prindere cat mai spre obiective deci mai spe fata si afferent prizei folosesc partea din fata a butonului de focus). Cupele eye-shields se deplaseaza prin rotire cu o excursie mare (in 3 pozitii), probabil cea mai mare din seria Lacerta, deoarece pentru a prinde tot campul vizual, trebuie sa folosesc pozitia intermediara si nu cea maxima cum am face u la roof-uri si implicit la seria Lacerta.
4- OPTICA
Aici este putin de zis. Optica este aceeasi ca si la lacerta Elite 10x34 sau Lacerta Elite 10x56. Si normal este plasat ca luminozitate intre cele doua. Acoperiri identice, totul se poate reciti din review-urile aferente. Un singur lucru difera, respectiv campul visual care la acest model este 6,5 grade devenind un competitor direct a lui Lacerta 10x50 porro. Campul este binevenit , dar ca un efect secundar al acestui efort de “intindere”, ne apare o zona de circa 25% de neclar fata de marginea campului, fiind deci ceva mai mare decat la Lacerta 10x50 porro.
5- TESTE
Dupa cum este si normal vom folosi comparatii cu cloegii sai de breasla de la Lacerta si alte binocluri clasice.
-Probabil cel mai asteptat test, comparativ cu Lacerta Explorer 10x50, dezvaluie un binoclu la fel de luminos ca si versiunea porro, atat in terestru cat si astro. Un mare avantaj deoarece obtinem, cum de altfel ma asteptam, un binoclu cu aceleasi performante ca si fratele porro dar mai compact si mai usor. Coloritul difera putin, ca si la celelalte modele avand un tint galben mic (cum zic eu cam jumatate decat CZ Dekaris, sau Jenoptem), dar culorile sunt natural, vii si placute inclusiv in astro.
- Comparat cu CZ porro 10x50 amintite mai sus, Lacerta 10x42 depaseste batranii germani la toate capitolele mai putin la campul vizual.
- Culmea este ca la aest model as mentiona si existenta unui fenomen de “roll” (oare asa este termenul corect?) identic ca la CZ ! Banuiala mea este ca acest fenomen (inexistent la restul modelelor Lacerta) vine din incercarea de a largi foarte mult campul vizual si automat compensarea ceva mai slaba a geometriei. Nu este deranjant, dar este sesizabil, revin la idee exact ca la CZ. Banui ca este mai complicat sa faci un “roof” cu un camp mai mare de 6 grade, si sa nu existe contra-efecte.
- Din poze se poate vedea existenta unor reflexii in lungul axei optice, lejer asimetrice fata de porro (ceea ce este normal), reflexii care par totusi de bun simt avand in vedere faptul ca privind prin acest binoclu nu exista nici un fel de relexii deranjante in timpul vizualizarii effective, iar campul vizual este clar delimitat de o linie ferma.
- Desi este un competitor direct cu Lacerta 10x50, depasindu-l la multe capitol, binoclul nostru plateste scump ..acel “putin mai bine” avand un pret deosebit de mare pentru un buget normal.
Respectiv avantajele/dezavantaje lui Lacerrta 10x42 fata de Lacerta 10x50 porro sunt:
-Nu are reflexii interioare in lungul axei optice.
-Are o greutate optima pentru tinut in mana.
-Are dimensiuni mai mici.
-Are zona de neclaritate mai mare fata de margini.
-Are zona de clar mai ingusta.
-Este mai “elegant”?!?
Si acum binenteles nu pot sa nu ma intreb daca pentru aceste avantaje, merita cu adevarat sa platim de peste doua ori? Raspunsul vine din “buzunar”….
6- CONCLUZII
Un binoclu foarte reusit, un binoclu avand performante egale si mai bune in unele parti fata de un 10x50, recomadat cu caldura pentru performante dar cu moderatie vis a vis de pret.
Pretul unui astfel de binoclu, este in jurul a 198 de EURO.
Un lucru se contureaza pe viitor. China incepe sa fabrice modele din ce in e mai bune dar de asta data cu preturi de peste 2 ori mai mici decat eram noi obisnuiti. Calitatea vine din urma si obligatoriu impreuna cu ea, vom asista la o scadere drastica a preturilor. Mai avem cred, putin de asteptat. Iata ca deja “titanii” vremurilor trecute sunt depasiti din punct de vedere calitativ de diametre mai mici ale obiectivelor “tinerilor lupi”. Si in ultima instanta, pentru noi este mai bine.

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor
Diametrul obiectivului: 42mm
Puterea de marire: 10x
Sistem de focalizare: Central
Distanta minima de focalizare:1,15m
Camp vizual real: 6,5 grade
Camp vizual real la 1000m: 114m
Diametrul pupilei de iesire: 4,25mm
Ocular relief: 23mm
Factor crepuscular: 20,5
Luminozitate: 17.6
Acoperire suprafete optice: Fully Multi-coated
Sistem Prisme: roof
Material Prisme: BaK4
Greutate: 770 grame
Alte accesorii: geanta de transport
Garantie:3 ani


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook