Autoguider Lacerta M-Gen


Autoguider Lacerta M-Gen
livrare in 3-5 zile

Livrare gratuita!

Autoguider Lacerta M-Gen

Produse Pret
Autoguider Lacerta MGEN II Stand Alone2730 Ron
Adaptor la T2 pentru cautatoare 9x50135 Ron
Cablu declansator pentru Canon EOS-195 Ron
Cablu declansator pentru Canon EOS-395 Ron
Cablu ST4-ST4 intre autoguider si montura90 Ron

Autoguider-ul Lacerta M-Gen Stand Alone este un model unicat pe piață (la nivel mondial), deoarece în afară de funcțiile bine-cunoscute de autoguider are și funcții de control al expoziției programabile și funcție de cuantizare. Toate acesta fără calculator, într-o formă compactă cu consum minim de pe 12V.

Este o alegere ideală pentru modelul popular Canon EOS, atât pentru fotografiere cât și pentru deplasare, deoarece, acest guider oferă soluții posibile la fiecare problemă întâmpinată. Are dimensiuni compacte, este ușor de folosit, funcționează ireproșabil și în condiții meteo extreme (la temperaturi sub 0 grade sau în condiții de umiditate mare), consumă minimal (12V, 120mA) și este ușor de utilizat.

Camera: este un model cu o sensibilitate mărită de tip CCD monocrom, (dimensiunea chip-ului 752x585 Pixeli, 3,6x2,7mm, de tip Sony ICX279AL-E, mărimea pixelului este de cca 4,7 microni), și îl putem conecta la luneta de ghidaj sau la guider-ul off-axis cu filet standard T2 sau prelungire 1,25”. Sensibilitatea mare permite să facem ghidaj și prin stele cu luminozitate slabă, astfel funcționează excelent și cu guider-e off axis (este posibil și binning de 2x2,4x4 și 6x6).

Unitatea de control: Unitatea de dimensiuni mici este ușor de mânuit, dispune de un ecran de 128x64 pixeli, și are în dotare 6 butoane (4 butoane de direcție și două pentru funcții). Iluminarea ecranului LCD și contrastul este reglabil. Meniul este ușor și construit logic.

Funcția de ghidare: Steaua pentru ghidaj o putem găsi și focusa prin imaginea directă, pe urmă calibrarea o putem face atât manual cât și automat prin guider. Ghidajul poate fi parametrat pe o scară largă, separat pe axa RA și DEC, conform monturii folosite. Guiderul poate fi adaptat opticii, astfel poate fi setat atât la căutătoare cu distanță focală lungă sau chiar la o lunetă căutătoare de 9x50. Cel din urmă poate ghida chiar și un sistem cu distanța focală de 1500mm (!!!) fără probleme. Desigur setările pot fi acomodate și cu condițiile atmosferice, avem posibilitatea de a calibra sensibilitatea, toleranța și timpul corecțiilor.

Control al expoziției: Cu ajutorul funcției putem controla camera noastră DSLR (modelele Canon EOS și Nikon). Putem seta lungimea expozițiilor, numărul lor, și pauza dintre expoziții (pentru controalele planificate), astfel putem lăsa telescopul singur toată noaptea.

Funcția de cuantizare(dithering): Pentru a avea o imagine fină și fără zgomot, fiecare imagine este împinsă cu câțiva pixeli pe senzor. Astfel putem reduce cu eficiență zgomotul, alte erori de senzori nedorite și grăuntele de praf sau chiar să le eliminăm pe acestea. Guider-ul poate fi setat să facă aceste mișcări chiar și după fiecare expunere în timpul dintre expuneri.

Software-ul are și alte funcții utile (fără a enumera fiecare: statistică pentru erorile periodice, măsurarea seeing-ului, verificarea jocului mort etc.)

Camera guider-ului este dotată și cu filet T2 și cu filet pentru filtre, cu ajutorul cărora o putem conecta la luneta de ghidaj. Accesorii recomandate pentru acestea convertor T2-1,25 sau prelungitor 1,25.

Tip: Datorită rezoluției foarte bune a software-ului, guider-ul ghidează corect și cu lunetă cu focus scurt. Recomandăm luneta căutătoare de 50mm produsă de firma SkyWatcher, cu ajutorul căruia putem ghida un telescop de până la 1500mm fără probleme. Ca să putem conecta guider-ul avem nevoie de un adaptor pentru lunetă căutătoare (Pentru această soluție nu mai avem nevoie de alte accesorii).

Produsul Lacert MGEN, în anul 2010, a devenit produsul anului în Germania, conform votanților magazinului Interstellarum. Pe această cale, trimitem felicitările noastre dezvoltatorilor.

Parerea cumparatorului (Munzlinger Attila): "După ce am investit în EQ6 și Newton 200/1000, mi-am dat seama, că fără un autoguider ca lumea nu am șanse bune la astrofotografie. La prima vedere guiderul lui Lacerta m-a speriat la buzunar. Totuși după niște lecturi de pe internet m-am decis să risc și nu-mi pare rău.
La prima testare, sincer să fiu nici nu am încercat să folosesc o optică cu focala mai scurtă de 500mm, pentru că nu am crezut descrierea tehnică: funcționează perfect cu căutătorul de 9x50. După mai multe încercări diferite, luneta căutătoare 9x50 de pe Newton s-a dovedit a fi excelent.
Autoguiderul este pur și simplu perfect. Meniu ușor și logic, funcții simple, descrise pe înțelesul oricui în instrucțiunile de utilizare, funcționare impecabilă, fără bug-uri, rezistent la frig, rouă, brumă, nu i-am găsit nici un cusur.
Alimentarea poate fi o problemă, are o poftă bună, probabil din cauza camerei. Cere cel puțin 1000 mA, sub acesta dă „camera error” și nu merge deloc. Am procurat un acumulator micuț pentru motociclete cu care MGEN este perfect mulțumit și pe care-l reîncarc din când în când la vecinu.Atenție la cablul de racord cu aparatul foto, este dotat cu unul pentru gama Canon EOS 350-600. Dacă cineva vrea să folosească alt aparat, trebuie comandat cablu special pentru aparatul în cauză.Și în final fotografierea: m-am încumetat la expoziții de 12 minute și nu e nici o problemă, stele punctiforme, nici un drifting, nici un cadru cu tremurici. De obicei folosesc expoziții de 10 minute la ISO 800, ceea ce la aparatul meu dă rezultatele cele mai bune.
Dacă vrei astrofotografie, cred că MGEN este indispensabil."

  • Specificatii
  • Accesorii recomandate
  • Galerie foto
  • Parerile cumparatorilor


Continutul cosului (0)

Cosul de cumparaturi este gol!
Comenzi telefonice:
0728 156 102
0740 645 859


Preturile includ TVA.

Fiecare produs este livrat din stoc, in maxim 2 zile!

Pozele, preturile si detaliie produselor prezentate pe site-ul nostru sunt reale si actualizate la zi.

Plata cu card

Oferte speciale

Evenimentele firmei Telescop Expert SRL Școala de Vară Ucenicul Astronom14:47:41 - Joi, 10 Mai 2018
Asociatia Ucenicul Astronom, membră a Societatea Astronomică Română de Meteori...
Oferte speciale la telescoapele Dobson10:43:15 - Miercuri, 19 Aprilie 2017
Oferte speciale la telescoapele Dobson Classic Flex si GoTo.Este valabil...

Realizare pagini
web si SEO
Viziteaza magazinul Telescop-Expert pe ShopMania Protectia
Consumatorilor
Facebook iconTelescop-Expert pe
Facebook